Galuste cu Crupe

Postat pe: 14-02-2013
(1)

Ingrediente

crupe 1 kg
ceapa 1 kg
carne de porc afumata 300 de gr
carne de porc sarata250 gr
sare
piper
boia
patrunjel
marar
oua trei
morcovi trei
cimbru
o capatana de curechi si doua

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h:30min
Punem capatanile de curechi la desarat de cu seara pana a doua zi, dupa care le tocmimpentru infasurare. Punem carnea sarata la desarat, si o tocam cu satarul marunt la fel si pe cea afumata. Umflam crupele cu apa calduta dupa ce le am spalat in trei patru ape reci sa indepartam amidonul de la macinat,.

Calim ceapa si morcovul pe care l am dat prin razatoarea fina punem si carnurile dar nu prea mult timp.
Amestecam toate cele, crupele cu ceapa si carnea, le saram le piperam dam si cu boia, spargem si ouale si facem un singur amestec.

Asadar avem pregatita umplutura foile sunt si ele gata, ne apucam de invelit galustile.
Frunza de curechi va fi rupt in doua si tocmim galusti de dimensiuni mari ca tocmai aici e tot rostul lor. Mentionez faptul ca la umlplutura punem verdeata multa, marar si patrunjel.

Pe fundul ceaunului punem un strat de curechi cu cimbru si marar uscat asezam frumos galustile iar deasupra alta creanga de cimbru si invelit in foi de curechi.

Se cuyprinde cu apa si se pune la fiert vreme lunga si la foc mic care abia sa colcaie.
Dupa doua ceasuri bune de colcait lejer se gusta o galusca sa ne dam seama daca sant sau nu fierte.
Smantana langa ele cu mamaliguta calda, sau putem pregati un pat de curechi calit cu afumatura de porc, si iar ma intorc daca nu va place atunci un sos sumar de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Galuste cu Crupe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  14.02.2013 15:31:52

Diferenta intre galuste si sarmale estede fapt marimea lor si crupele in compozitie,Sa dam Cezarului ce e a Cezarului si sa lasam sarmalutele cu orez cum le sta lor mai bine.
Ce ar mai fi de zis dup ce ai mancat trei galuste cat ziua de post de mari nu pot sa mi dau cu seama dar de bine nu cred ca pot spune,Neaparat ODIHNA oleaca tolanit pi sale sa l;asam bardihanul sa se spovedeasca in voie

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Galuste cu Crupe