Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc

Ingrediente

  • -1 kg ficat de pui
  • -150 g ciuperci proaspete
  • -5-6 fire de ceapa verde
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -busuioc - 1 ramura sau 1 lingura planta uscata
  • -1 foaie de dafin
  • -3-4 linguri ulei (unt)
  • -1-2 linguri faina (amidon)
  • -1 lingura zeama de lamaie (1 lingurita otet)
  • -1 ceasca zeama de carne (250 ml) sau apa calda
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati de pielita ficatul de pui, iar bucatile mai mari taiati-le in doua.
Tocati rondele, ceapa verde, marunt, patrunjelul si pisati foaia de dafin, apoi amestecati-le.
Ciupercile curatate, taiati-le feliute.

Intr-un vas termorezistent puneti uleiul (untul), apoi in straturi succesive: ficatul de pui, amestecul din verdeturi si foaie de dafin, ciupercile feliate si repetati pana la terminarea ingredientelor.

Separat, puneti la fiert zeama de carne si adaugati, cand clocoteste, amidonul (faina) dizolvat in putina apa rece si sucul de lamaie.

Lasati pe foc domol, amestecand, pana se ingroasa sosul.
La sfarsit adaugati frunzele de busuioc tocate(sau cele uscate), sarati si piperati, dupa gust si turnati-l peste ultimul strat din vasul termorezistent.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-45 min sau pana ce ingredientele sunt facute.
Serviti fierbinte, langa o garnitura de orez sau cartofi si salata de sezon sau muraturi.

POFTA BUNA!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!