Ficatul se spala bine, se scurge si se pune intr-un vas
Lamaile se storc, iar sucul lor se toarna peste ficat. Se lasa timp de 3 ore. In teorie, lamaia are un dublu scop:
- mai elimina din toxinele ce se afla in ficat
- confera ficatului o textura mai cremoasa
Dupa ce au trecut cele 3 ore, ficatul se scoate din sucul de lamaie si se clateste foarte bine.
Kaizerul taiat cubulete se pune intr-o tigaie gata incalzita. Se rumeneste bine pe toate partile, pana devine crocant si apoi se scoate. In grasimea lasata in tigaie, vom praji si ficateii.
Cand si ficateii sunt maronii pe toate fetele, se scot din tigaie. In cazul in care aveti mai multi ficatei decat ar incapea intr-un singur strat in tigaie, sotati-i pe rand, pentru a va asigura ca se fac cum trebuie. Cand sunt gata, dati-i deoparte.
In aceeasi tigaie, puneti ciupercile, ceapa si usturoiul. Presarati coriandrul si chimenul. Amestecati totul pana se inmoaie ciupercile si ceapa (vreo 10-15 minute).
Puneti lingura de vin si amestecati bine in tigaie. Adaugati inapoi kaizerul si ficatul si amestecati incetisor.
Se servesc in frunze de salata, fara alta garnitura.
Ficatul are un gust un pic acrisor de la lamaie si merge foarte bine cu restul ingredientelor.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetariana
Comentarii