Ficatei de Pasare Sote

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de Pasare Sote

Ingrediente

  • - 1 kg de ficatei curatati de pielite;
  • - 10 cepe maruntele curatate, spalate si taiate solzisor;
  • - 100 ml ulei;
  • - 1 bucatica de unt (20-30 gr);
  • - 200 ml vin alb sec;
  • - 100 ml suc de rosii;
  • - sare;
  • - piper;
  • - 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Bun gasit!

Astazi am pregatit una din retetele care se fac simplu si rapid. Este o reteta destul de veche pe care cu siguranta multi o stiti din copilarie sau chiar din restaurante.

Intr-o cratita punem untul la topit (atentie, se arde repede), turnam si uleiul si cand amestecul este incins punem ceapa. Cand ceapa este usor caramelizata punem ficateii. Acoperim cu capacul si lasam sa se inabuse 15-20 minute amestecand din cand in cand, sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand sosul incepe sa scada punem vinul, lasam 5-6 minute pe foc iute sa se evapore alcoolul; adaugam sucul de rosii, potrivim gustul cu sare si piper. Punem si patrunjelul taiat si mai lasam maxim 5 minute. Incercati sa nu prajiti ficateii prea mult ca nu vor mai fi la fel de buni si fragezi. In sectiune, ficatelul trebuie sa fie usor roziu.
Se servesc cu mamaliguta, garnitura de cartofi sau de orez.

Sucul de rosii poate fi inlocuit cu rosii proaspete care au fost in prealabil curatate de pielite si seminte sau cu pasta de tomate.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Bucataras.RO

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Sezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...

Salata de andive cu carne de curcan si capere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola