Ficatei cu Sos Alb

Postat pe: 17-05-2012
(2)

Ingrediente

1 kg ficatei de pui
900 ml smantana
2 capatani potrivite de usturoi
150 ml apa
50 ml ulei
o lingurita cu faina
o lingura cu cimbru uscat
vegeta
piper si sare se pun dupa gust

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o tigaie de preferabil de teflon, iar cand s-a incins putin se pun ficateii. Se calesc putin pe ambele parti, pana cand isi vor face o usoara crusta, dupa care se pune apa si se lasa sa se patruinda.

Ficateii se prepara la foc mediu. Cand s-au patruns pe jumatate se adauga cimbrul, iar cand acestia s-au patruns bine se adauga piperul, sarea si vegeta. Acestea se adauga dupa gust.

Separat se amesteca usturoiul zdobit, faina si smantana. Se ia zeama de la ficatei si se pune treptat peste smantana si usturoi, pentru a dilua smantana si pentru a nu se zaurdii in momentul punerii acesteia peste ficatei. Smantana se pune incet in tigaie, amestecand continuu. Cand s-a legat bine sosul se opreste focul.
Ficateii se servesc cu mamaliga si dupa preferinta se pot servii langa diverse muraturi.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ficatei cu Sos Alb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  04.12.2012 20:39:51

Ma bucur ca ti-a placut ...si mie imi place foarte mult ...
...dar mai ales sotului ;)

mariuk
•  14.11.2012 11:21:52

Am incercat si eu reteta si a iesit delicioasa.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficatei cu Sos Alb