Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece.
Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura. Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt. Luam deoparte ceapa calita, adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare, piper. Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam.
Intr-o oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si fasolea (cu 2 degete sa treaca deasupra apa) mai condimentam cu un pic de sare, piper macinat si cimbru, acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si fasolea (la mine a durat circa 2 h. 30 min).
Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si ... un pahar cu vin rece de casa.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...
Briose cu ciocolata si coacaze rosiiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii