Dovleac Umplut cu Carne de Curcan si Nuci

Postat pe: 30-09-2014
(0)

Ingrediente

1 dovleac
1 ceapa
200 gr carne curcan (tocata)
1/2 lingurita ghimbir
100 gr orez
2 oua
50 gr miez nuca tocat grosier
50 ml smantana
patrunjel proaspat tocat
sare
piper
1/2 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Am taiat dovleacul in jumatate (era din ala cu coaja portocalie, tip para). Jumatatea mai mare (cu seminte), am spalat-o bine si am curatat-o de seminte cu o lingura, In gaura ramasa am pus cam 100 ml apa, l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, am pregatit umplutura.

Am taiat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei.

Am adaugat si cea de-a doua jumatate de dovleac, taiata cubulete mici.

Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic pentru 5 minute. Am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.

Orezul l-am fiert cam 10 minute, dupa care l-am adaugat in compozitia de carne.

Cand amestecul s-a mai racit un pic am adaugat smantana batuta cu cele 2 oua si o mana de patrunjel tocat.

Am adaugat si miezul de nuca tocat si am amestecat din nou.

Am umplut jumatatile de dovleac cu amestecul de carne si le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Le-am servit cu patrunjel proaspat tocat si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovleac Umplut cu Carne de Curcan si Nuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovleac Umplut cu Carne de Curcan si Nuci