Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Complexitate
redusa
Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg carne de porc / 1 piept de pui, dezosat
  • -putin ulei
  • -1 morcov, taiat rondele subtiri sau ras
  • -picioarele de la 1 kg ciuperci champignon, tocate marunt
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -1/4 ardei rosu, taiat fideluta
  • -sare + piper, proaspat macinat si paprika, dupa gust
  • -2- 3 catei de usturoi, feliati
  • Pentru piureul de telina:
  • -2- 3 l apa / lapte
  • -1 lingurita sare grunjoasa
  • -1 radacina de telina medie (cca 1 kg)
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -½ legatura marar / patrunjel verde, tocat marunt, optional
  • -½ legatura ceapa verde, taiata rondele, optional
  • -1- 2 cartofi fierti, optional
  • -putin chilli si verdeata tocata marunt, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Pentru carne:
Spalati si uscati carnea prin stergere cu servetele absorbante. Taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei incins pana se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati morcovul, ciupercile, ceapa, ardeiul, ½ din usturoi si continuati calirea in vasul acoperit, pana ce carnea este pe jumatate facuta, amestecand ocazional. La nevoie, adaugati foarte putina apa fierbinte.

La sfarsit condimentati cu sare, piper, paprika si omogenizati.

Transferati intr-un vas de lut sau termorezistent impreuna cu restul de usturoi si acoperiti cu capac sau hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, la 160- 170 grade (sa se gateasca incet) pana cand carnea devine foarte, foarte frageda si sosul este aproape scazut.

Pentru piureul de telina:
Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.

Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.

Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele de telina fierte, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Optional, se poate combina cu marar / patrunjel verde si / sau ceapa verde, dupa gust.

* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte si pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure de telina peste care puneti carnea pregatita si presarati cu putin chilli si / sau verdeata, tocata marunt (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Penne all'arrabbiata- reteta video
Bucataras.RO

Penne all'arrabbiata- reteta video

O reteta picanta, preparata cu paste romanesti Hutton.

Penne all'arrabbiata- reteta video
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!