Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Complexitate
redusa
Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg carne de porc / 1 piept de pui, dezosat
  • -putin ulei
  • -1 morcov, taiat rondele subtiri sau ras
  • -picioarele de la 1 kg ciuperci champignon, tocate marunt
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -1/4 ardei rosu, taiat fideluta
  • -sare + piper, proaspat macinat si paprika, dupa gust
  • -2- 3 catei de usturoi, feliati
  • Pentru piureul de telina:
  • -2- 3 l apa / lapte
  • -1 lingurita sare grunjoasa
  • -1 radacina de telina medie (cca 1 kg)
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -½ legatura marar / patrunjel verde, tocat marunt, optional
  • -½ legatura ceapa verde, taiata rondele, optional
  • -1- 2 cartofi fierti, optional
  • -putin chilli si verdeata tocata marunt, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Pentru carne:
Spalati si uscati carnea prin stergere cu servetele absorbante. Taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei incins pana se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati morcovul, ciupercile, ceapa, ardeiul, ½ din usturoi si continuati calirea in vasul acoperit, pana ce carnea este pe jumatate facuta, amestecand ocazional. La nevoie, adaugati foarte putina apa fierbinte.

La sfarsit condimentati cu sare, piper, paprika si omogenizati.

Transferati intr-un vas de lut sau termorezistent impreuna cu restul de usturoi si acoperiti cu capac sau hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, la 160- 170 grade (sa se gateasca incet) pana cand carnea devine foarte, foarte frageda si sosul este aproape scazut.

Pentru piureul de telina:
Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.

Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.

Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele de telina fierte, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Optional, se poate combina cu marar / patrunjel verde si / sau ceapa verde, dupa gust.

* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte si pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure de telina peste care puneti carnea pregatita si presarati cu putin chilli si / sau verdeata, tocata marunt (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Bucataras.RO

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Sezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...

Salata de andive cu carne de curcan si capere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola