Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Postat pe: 09-05-2014
(0)

Ingrediente

Pentru carne:
1 kg carne de porc / 1 piept de pui, dezosat
putin ulei
1 morcov, taiat rondele subtiri sau ras
picioarele de la 1 kg ciuperci champignon, tocate marunt
1 legatura ceapa verde, taiata rondele
1/4 ardei rosu, taiat fideluta
sare + piper, proaspat macinat si paprika, dupa gust
2- 3 catei de usturoi, feliati
Pentru piureul de telina:
2- 3 l apa / lapte
1 lingurita sare grunjoasa
1 radacina de telina medie (cca 1 kg)
3 catei de usturoi, zdrobiti
3 linguri ulei
sare
piper, proaspat macinat, dupa gust
½ legatura marar / patrunjel verde, tocat marunt, optional
½ legatura ceapa verde, taiata rondele, optional
1- 2 cartofi fierti, optional
putin chilli si verdeata tocata marunt, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Pentru carne:
Spalati si uscati carnea prin stergere cu servetele absorbante. Taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei incins pana se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati morcovul, ciupercile, ceapa, ardeiul, ½ din usturoi si continuati calirea in vasul acoperit, pana ce carnea este pe jumatate facuta, amestecand ocazional. La nevoie, adaugati foarte putina apa fierbinte.

La sfarsit condimentati cu sare, piper, paprika si omogenizati.

Transferati intr-un vas de lut sau termorezistent impreuna cu restul de usturoi si acoperiti cu capac sau hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, la 160- 170 grade (sa se gateasca incet) pana cand carnea devine foarte, foarte frageda si sosul este aproape scazut.

Pentru piureul de telina:
Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.

Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.

Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele de telina fierte, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Optional, se poate combina cu marar / patrunjel verde si / sau ceapa verde, dupa gust.

* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte si pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure de telina peste care puneti carnea pregatita si presarati cu putin chilli si / sau verdeata, tocata marunt (optional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cuburi de Porc cu Piure de Telina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuburi de Porc cu Piure de Telina