Taiati cotletul de porc in felii, apoi in bucatele potrivite. Puneti intr-un bol mai mare, adaugati ingredientele pentru marinada si amestecati bine. Lasati la marinat in vasul acoperit, minim 30 min, la frigider.
Pentru carne
Incingeti uleiul la foc mediu, intr-un vas mai mare. Adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la prajit, amestecand des, pana ce carnea se rumeneste frumos.
Adaugati vinul, foaia de dafin si atata apa cat sa acopere carnea. Fierbeti partial acoperit, la foc mediu spre mic, pana ce carnea devine moale, este facuta si sosul ingrosat si scazut.
Spre final, condimentati cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Pentru cartofi
Intre timp, asezati cartofii feliati, pe cat posibil intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent / tava.
Stropiti cu ulei de masline. Stropiti si cu zeama de lamaie cara ii va face sa fie crocanti.
Sarati, piperati, dupa gust si presarati cu patrunjel verde / oregano.
Turnati apa, doar pana la jumatatea inaltimii stratului de cartofi.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana cand cartofii sunt aproape facuti si apa evaporata.
Scoateti tava, pensulati / stropiti cu ulei cartofii si dati din nou la cuptor pentru circa 10- 15 min, pana ce cartofii sunt rumeniti si prind deasupra o crusta aurita.
Opriti focul si lasati vasul termorezistent / tava in cuptor inca 5 min.
Serviti cat sunt calde, presarat cu oregano / patrunjel verde, alaturand o salata sau muratura preferata.
Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...
Desert tort SumegiCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii