Crokette din Momite

Postat pe: 28-02-2013
(0)

Ingrediente

momite 1 kg
sare
lamaie unafaina alba 100 gr
3 oua
boia de ardei iute
marar una legartura pesmet
fulgi de porumb
ulei de palmier

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Punem la foc un vas cu apa in care adaugam sare si o lamaie taiata in patru iar cand da in fiert punem si momitele intregi si le lasam sa fiarba 15 minute.

Le scoatem din vas cu o spatula si le lasam sa se raceasca. Dupa ce sau racit le taiem pe latime in fasii late de 1 cm. Fara grija ca nu se rup deoarece prin fierbere sau intarit si legat. Urmarim ca fasiile sa fie de 1 cm pe 1 cm si lungi de 5 sau 6 cm.

Facem un bechamell din ou cu faina condimentam cu boia iute si adaugam marar pentru aspect.
Fulgii de porumb ii presam sa se marunteasca si ii amestecam cu pesmet.

Incingem uleiul de palmier iar cand este pregatit de prajire, luam bucata de momita o dam prin bechamell, o tavalim in pesmetul cu fulgi si punem incet in uleiul incins lasandu-l sa se rumeneasca.
Continuam pana terminam momitele iar cand le scoatem le punem pe servetele sa fie absorbit surplusul de ulei.
Alaturi de legume si niscaiva sos picant, ori la aperitive sant un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crokette din Momite" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crokette din Momite