Ingrediente
● 200 gr carne fiarta in supa |
● cu toate legumele trebuincioase |
● maruntite |
● sare |
● piper - daca mai e nevoie |
● 1 lingura de faina de orez (eventual din cea care a ramas dupa cernerea celei fine) 1 albus de ou |
● bine batut sau un ou intreg |
Mod de preparare
Cu aceasta reteta, am terminat seria celor dedicate diverselor regimuri si intolerante ... oricum, nimeni nu le da importanta si daca, totusi, se uita peste ele, cer in continuare retete dietetice, care se afla cu sutele in "Cartea de bucate rc" dar ... ori "nu dau peste ele", ori nu se tin de ele!
Nu ma pasioneaza sa predic in desert (a se citi, deshert si nu desert ...) mai ales ca regimurile si dietele nu sunt un domeniul care ma scarpina ...
Crochetele astea nu contin grasimi si nici gluten, au avantajul ca se pot face din orice carne fiarta ramasa prin frigider, uitata intr-o supa ce nu mai are succes, ori ramasite de la vreun rasol nici intreg pentru a fi servit elegant, dar nici de aruncat, asa, aiurea!
Eu am facut crochetele din resturi, ramasitele conssome-ului de pui - are toate ingredientele enumerate mai sus. Am adaugat lingura de faina de orez, cel mai grunjos si care nu a trecut proba sitei f. fine (bun de pastrat pt. orice eventualitate, vezi aici, verdeata proaspata, sare si piper fiindca mai era nevoie si am amestecat.
Am lasat compozitia la frigider pana a doua zi (din comoditate, dar e bine si doar o ora-doua) Am scos a doua zi compozitia, am batut bine un albus de ou si l-am incorporat usor, amestecand incet, de jos in sus, pana la omogenizare. Cine isi permite, poate pune oul intreg-intregut, cu galbenus cu tot, fara atata bataie de cap cu bataia albusului (cu albusul batut insa, ies mai fragede!)
Am facut apoi formele pe care le veti vedea fiindca sunt cel mai simplu de facut - voi le puteti da orice forma doriti ca sa va impresionati vizual comesenii la ceva atat de frust si fara grasimi, vaaaaai!!!
Le-am pus pe o hartie de copt, superficial unsa cu ulei si le-am copt un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Cum le serviti e treaba voastra; dar avand in vedere ca de regimuri este aici vorba, cautati o garnitura asemenea!
Eu stropesc un pic de zeama de lamaie peste toata afacerea, altii prefera cateva picaturi de ulei de masline - prea sunt lipsite de luciu, fara ulei ... dar acelasi luciu le da si zeama de lamaie.
Deh, regim-regim, dar nici chiar asa, se iau cu vorba unii si altii care tot vor sa slabeasca si ... nu reusesc ...
Cu chibzuinta:)) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crochete Dietetice" nu uita sa ii faci un review.
Nu ma pasioneaza sa predic in desert (a se citi, deshert si nu desert ...) mai ales ca regimurile si dietele nu sunt un domeniul care ma scarpina ...
Crochetele astea nu contin grasimi si nici gluten, au avantajul ca se pot face din orice carne fiarta ramasa prin frigider, uitata intr-o supa ce nu mai are succes, ori ramasite de la vreun rasol nici intreg pentru a fi servit elegant, dar nici de aruncat, asa, aiurea!
Eu am facut crochetele din resturi, ramasitele conssome-ului de pui - are toate ingredientele enumerate mai sus. Am adaugat lingura de faina de orez, cel mai grunjos si care nu a trecut proba sitei f. fine (bun de pastrat pt. orice eventualitate, vezi aici, verdeata proaspata, sare si piper fiindca mai era nevoie si am amestecat.
Am lasat compozitia la frigider pana a doua zi (din comoditate, dar e bine si doar o ora-doua) Am scos a doua zi compozitia, am batut bine un albus de ou si l-am incorporat usor, amestecand incet, de jos in sus, pana la omogenizare. Cine isi permite, poate pune oul intreg-intregut, cu galbenus cu tot, fara atata bataie de cap cu bataia albusului (cu albusul batut insa, ies mai fragede!)
Am facut apoi formele pe care le veti vedea fiindca sunt cel mai simplu de facut - voi le puteti da orice forma doriti ca sa va impresionati vizual comesenii la ceva atat de frust si fara grasimi, vaaaaai!!!
Le-am pus pe o hartie de copt, superficial unsa cu ulei si le-am copt un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Cum le serviti e treaba voastra; dar avand in vedere ca de regimuri este aici vorba, cautati o garnitura asemenea!
Eu stropesc un pic de zeama de lamaie peste toata afacerea, altii prefera cateva picaturi de ulei de masline - prea sunt lipsite de luciu, fara ulei ... dar acelasi luciu le da si zeama de lamaie.
Deh, regim-regim, dar nici chiar asa, se iau cu vorba unii si altii care tot vor sa slabeasca si ... nu reusesc ...
Cu chibzuinta:)) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crochete Dietetice" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin
• 02.03.2011 01:45:17
Cum vine postul "pun biciul" pe nevasta mea draga sa-mi faca si mie reteta asta! Felicitari!