Crochete Dietetice

Complexitate
redusa
Crochete Dietetice

Ingrediente

  • 200 gr carne fiarta in supa
  • cu toate legumele trebuincioase
  • maruntite
  • sare
  • piper - daca mai e nevoie
  • 1 lingura de faina de orez (eventual din cea care a ramas dupa cernerea celei fine) 1 albus de ou
  • bine batut sau un ou intreg

Mod de preparare

Cu aceasta reteta, am terminat seria celor dedicate diverselor regimuri si intolerante ... oricum, nimeni nu le da importanta si daca, totusi, se uita peste ele, cer in continuare retete dietetice, care se afla cu sutele in "Cartea de bucate rc" dar ... ori "nu dau peste ele", ori nu se tin de ele!

Nu ma pasioneaza sa predic in desert (a se citi, deshert si nu desert ...) mai ales ca regimurile si dietele nu sunt un domeniul care ma scarpina ...

Crochetele astea nu contin grasimi si nici gluten, au avantajul ca se pot face din orice carne fiarta ramasa prin frigider, uitata intr-o supa ce nu mai are succes, ori ramasite de la vreun rasol nici intreg pentru a fi servit elegant, dar nici de aruncat, asa, aiurea!

Eu am facut crochetele din resturi, ramasitele conssome-ului de pui - are toate ingredientele enumerate mai sus. Am adaugat lingura de faina de orez, cel mai grunjos si care nu a trecut proba sitei f. fine (bun de pastrat pt. orice eventualitate, vezi aici, verdeata proaspata, sare si piper fiindca mai era nevoie si am amestecat.

Am lasat compozitia la frigider pana a doua zi (din comoditate, dar e bine si doar o ora-doua) Am scos a doua zi compozitia, am batut bine un albus de ou si l-am incorporat usor, amestecand incet, de jos in sus, pana la omogenizare. Cine isi permite, poate pune oul intreg-intregut, cu galbenus cu tot, fara atata bataie de cap cu bataia albusului (cu albusul batut insa, ies mai fragede!)

Am facut apoi formele pe care le veti vedea fiindca sunt cel mai simplu de facut - voi le puteti da orice forma doriti ca sa va impresionati vizual comesenii la ceva atat de frust si fara grasimi, vaaaaai!!!

Le-am pus pe o hartie de copt, superficial unsa cu ulei si le-am copt un sfert de ora in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Cum le serviti e treaba voastra; dar avand in vedere ca de regimuri este aici vorba, cautati o garnitura asemenea!

Eu stropesc un pic de zeama de lamaie peste toata afacerea, altii prefera cateva picaturi de ulei de masline - prea sunt lipsite de luciu, fara ulei ... dar acelasi luciu le da si zeama de lamaie.

Deh, regim-regim, dar nici chiar asa, se iau cu vorba unii si altii care tot vor sa slabeasca si ... nu reusesc ...
Cu chibzuinta:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Friptură de iepure
Bucataras.RO

Friptură de iepure

Un adevărat deliciu!

Friptură de iepure
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci