Cous-cous

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cous-cous

Ingrediente

  • 2 piepti de pui
  • feliati si batuti ca ptr snitele
  • 1 cana de apa cu cous-cous (boabe mari)
  • 7-8 florete broccoli
  • morcovi (dupa dorinta)
  • sare
  • piper
  • sos soia (optional)
  • busuioc uscat dupa dorinta
  • ulei pentru uns gratarul (plita, tigaie)
  • 1-2 catei de usturoi (optional)
  • ulei de coconut (vegetal, masline)
  • vegeta (cine vrea)

Mod de preparare

Se pune pe foc o oala cu apa si sare si putin ulei. Pana incepe sa fiarba apa se feliaza carnea de pui si se bate, se sareaza si se pipereaza dupa gust. In alta oala se pune apa si o sita deasupra (daca nu aveti steamer sau daca aveti o cantitate mai mica de legume si nu vreti sa folositi aparatul ptr asta).

Cand apa incepe sa fiarba se pune in sita morcovii taiati bucati de 2 cm lungime si floretele de broccoli, se pune capac si se lasa la abur pana sant destui de moi morcovii.

Intre timp apa sarata incepe sa fiarba, se pune cous-cous-ul si vegeta (cine foloseste) si se fierbe 7 minute.

La sfarsit se adauga busuiocul (daca folositi) usturoiul, piper. Se ia de pe foc, se strecoara. Se tine cous-cous-ul la cald.

Se pregateste plita electrica (se poate folosi tigaie de teflon, sau tigaie /gratar), se unge cu ulei (eu am folosit ulei de coconut), se pun feliile de carne. Se prajesc pe o parte si pe alta, pana devin aurii, se scot pe o farfurie.

Cous-cous-ul se pune intr-o tigaie, se pune putin sos de soia peste el, se amesteca (la cald ptr 1 minut). Se aseaza pe o farfurie 2 linguri de cous-cous, 2 feliute de carne si cateva legume fierte la aburi.

O mancare destul de usoara, nu prea calorica usor de facut si rapida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
Bucataras.RO

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Cred ca toata lumea cunoaste prajitura deliciu si cat este de buna. De data aceasta am vrut aceeasi prajitura delicioasa dar...

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola