Cotlet in Foietaj

Complexitate
redusa
Cotlet in Foietaj

Ingrediente

  • -1 kg cotlet de porc, dezosat, intr-o bucata
  • -1 pachet aluat foietaj (400 g)
  • -5- 6 foi de varza mari, murate sau proaspete
  • -1 lingura cimbru proaspat / uscat, tocat marunt
  • -1 lingura maghiran proaspat / uscat, tocat marunt
  • -1 lingura salvie proaspata / uscata, tocata marunt
  • -100 ml ulei de masline
  • -2- 3 linguri mustar frantuzesc (care are in continut incluse si boabe intregi de mustar)
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte, pentru uns
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -sare de mare grunjoasa

Mod de preparare

Curatati de pielite si grasime cotletul.
Pregatiti intr-un bol mai mare un amestec din ulei de masline, cimbru, maghiran, salvie, mustar, sare, piper si frecati bine cotletul, pe toate fetele.

Dati la rece si lasati-l la macerat, in vasul acoperit, pentru cel putin 1 ora. Ideal ar fi de seara pana dimineata si intors de cateva ori in marinada.

Prajiti-l apoi intr-o tigaie cu ulei bine incins, intorcand pe toate fetele, doar cat sa-si formeze o crusta ce inchide porii.

Transferati intr-o tava, turnati marinada calda si dati la cuptor, pentru aproximativ 30 min, stropind si intorcand mereu carnea pana ce este facuta si rumenita uniform.

Scoateti pe un platou si lasati la odihna 15 min.
Lasati aluatul foietaj la dezghetat.

Intre timp, opariti cateva minute foile de varza murate / proaspete, scurgeti si lasati la racit.
Imbracati / inveliti bucata de cotlet in foile de varza.

Pe 2/3 din lungimea foii de aluat faceti crestaturi, din 3 in 3 cm, ajutandu- va de un liniar si un cutit ascutit.
Asezati cotletul imbracat in varza pe partea netaiata a aluatului. Aduceti partea cu crestaturi peste bucata de carne, intinzand putin foaia cu ambele maini, astfel incat aceasta sa capete aspect de plasa.

Taiati si indepartati partile laterale de prisos si lipiti marginile foietajului cu putina apa, presand cu degetele.
Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus usor batut si diluat cu lapte, avand grija sa nu pensulati partile taiate deoarece aluatul nu se va mai desface cand este pus la copt.

Presarati cu putina sare de mare grunjoasa.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt si frumos aurit.

Serviti feliat, cat este cald. i se poate alatura o salata sau chiar muratura.
Poate constitui un fel principal consistent, o cina delicioasa sau se poate servi ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
Bucataras.RO

Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc

Vazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa...

Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola