Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia

Postat pe: 25-09-2014
(0)

Ingrediente

Pentru saramura
¼ paharel sare grunjoasa
3 linguri zahar brun
1 lingurita cimbru, uscat
½ lingurita piper negru, macinat
¼ lingurita salvie uscata
2 frunze de dafin, maruntite
Pentru carne
6 felii de cotlet / ceafa ( dezosate)
¼ cana faina alba
3 linguri ulei
piper, proaspat macinat
1 ceapa mare, taiata in doua, apoi in felii subtiri
1 legatura ceapa verde, taiata rondele
½ cana vin alb
2 linguri capere sau masline ( taiate felii)
Pentru sos
2 linguri smantana
1 lingurita amidon, optional
Pentru servit
patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru saramura
Amestecati sarea cu zaharul intr-un castron mai mare, turnati 1 cana apa fierbinte si amestecati pana se dizolva zaharul.
Puneti inca 3 cesti de apa rece, cimbrul, piperul, salvia, frunzele de dafin si omogenizati.
Adaugati feliile de cotlet, avand grija ca acestea sa fie complet acoperite de lichid.
Dati vasul acoperit la frigider pana a doua zi.

Pentru carne
Scoateti cotletul din saramura si stergeti-l bine.
Treceti bucatile de carne prin faina.
Prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins, la foc mare, cate 4 min pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Scoateti-le pe o farfurie si piperati-le putin.
Prajiti apoi ceapa in uleiul ramas de la carne pana se rumeneste frumos.
Turnati vinul si ½ cana apa si lasati sa fiarba la foc mare pana ce lichidul se reduce la jumatate ( cca 4 min).
Adaugati caperele / maslinele, cotletul prajit, reduceti focul si lasati sa fiarba incet, acoperit, 10 min.
Intoarceti cotletele pe partea cealalta si lasati vasul acoperit sa fiarba inca aproximativ 10 min
sau pana ce carnea este facuta.
Scoateti carnea si pastrati la cald.

Pentru sos
Mariti focul sub tigaie, adaugati ¼ cana apa si aduceti compozitia la punctul de fierbere.
Separat, amestecati amidonul cu smantana, adaugati-o in tigaie si lasati la foc mic pana se ingroasa putin, amestecand mereu ( daca doriti un sos mai subtire renuntati la amidon).

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie cotlet stropit cu sos si presarat deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt sau fasii subtiri de coaja de lamaie.


Puteti asocia cu o garnitura din cartofi sau orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cotlet de Porc Pregatit Ca in Sicilia