Cotlet de Porc Maturat

Complexitate
redusa
Cotlet de Porc Maturat

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 4 bucati cotlet de porc a cate 250 g fiecare (este important bucatile sa fie de aceeasi cantitate pentru ca saramura sa le patrunda unifom si sa fie gatite egal)
  • Pentru saramura:
  • 1/2 cana sare kosher sau de mare medie (daca folositi sare fina sau de masa puneti 1/4 cana)
  • 3/4 cana zahar brun cu melasa
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita enibahar praf
  • 1/2 lingurita cuisoare praf
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml apa fierbinte
  • 1 5 ml apa
  • 2 bete de telina verde taiate bucati
  • 1/2 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • Pentru glazura:
  • 1/4 cana zahar brun cu melasa
  • 2 linguri mustar Dijon
  • un praf cayenne
  • cuisoare

Mod de preparare

Intr-un bol cu o capacitate mare puneti sarea, zaharul, enibahar, cuisoare, piper si apa fierbinte. Amestecati bine si lasati deoparte. Intr-un blender puneti telina, usturoiul, ceapa si 500 ml apa. Pulsati pana cand legumele sunt bine incorporate si maruntite fin.

Puneti foaia de dafin in bolul cu sare si zahar si turnati peste amestecul cu legume. In acelasi bol mai adaugati 1 l de apa. Amestecati din nou apoi puneti bucatile de cotlet. Acestea trebuie sa fie acoperite in totalite cu aceasta saramura.

Acoperiti bine si lasati in frigider 48 de ore. La 24 de ore inturnati bucatile de cotlet pe cealalta parte.
Scoateti bolul cu carne din frigider 1 ora inainte de a le pregati. Uscati cotletele cu prosop de hartie de bucatarie foarte bine.

Pe partea cu gasime taiati foarte fin pana ajungeti la carne. Apoi pe una dintre fatade faceti cateva taieturi de aproximativ 0. 5 cm pe lungime apoi pe latime. Preincalziti cuptorul la 160 °c (gaz 3). Puneti carnea cu partea taiata in jos intr-o tigaie de fier sau oala de inox fierbinte la foc mediu fara grasime adaugata.

Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte, pentru aspect si crusta. Intr-un bol amestecati bine zaharul, mustarul si cayenne. Mutati acestea intr-o tava cu folie de aluminiu cu parte taiata in sus. Puneti glazura deasupra si putin pe margini.

Inserati cateva cuisoare deasupra. Coaceti in cuptor 10-15 minute sau pana cand temperatura in interiorul carnii este de aproximativ 62 °c. Cand aceasta este gata mai tineti 3-4 minute sub grill pentru a da o crusta. Lasati 4-5 minute sa stea inainte de a servi (scoateti cuisoarele).
* Nu coaceti prea mult deoarece v-a anula efectele saramurii si se vor usca in interior.

** Am servit aceste cotlete cu garnitura de puree cu mascarpone si putina salata. Este o combinatie de neuitat.

*** Dupa ce ati scos carnea din saramura nu mai trebuie asezonata.

Aceasta este preferata mea reteta de a gati cotletul de porc. Este deliciosa, plina de arome iar datorita saramurii nu are acea textura uscata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Chec pufos cu nuca
Bucataras.RO

Chec pufos cu nuca

Eu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este...

Chec pufos cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola