Cotlet de Porc cu Gratin din Varza de Bruxelles

Complexitate
redusa
Cotlet de Porc cu Gratin din Varza de Bruxelles

Ingrediente

  • -cotlet de porc, feliat
  • -ulei de masline
  • -rozmarin, dupa gust
  • -500 g varza de Bruxelles congelata (proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta)
  • -zeama de lamaie
  • -400 g smantana
  • -1 galbenus
  • -cascaval ras, la apreciere si dupa gust
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt si pesmet pentru tapetat tava

Mod de preparare

Tapetati un vas termorezistent cu unt si pesmet si dati deoparte.
Stropiti cotletele cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, pe ambele fete.
Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si cotletele frumos rumenite. Intoarceti-le in acest timp de 2- 3 ori. Scoateti si pastrati la cald.

Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati pe foc, acoperit, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.

Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.

Repartizati varza de Bruxelles in vasul termorezistent, pe cat posibil intr-un singur strat.
Separat, bateti bine galbenusul cu smantana, sare si piper, dupa gust.
Turnati uniform peste varza si presarati cascaval ras.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti cat este cald, portionand in farfurie cotletul de porc si garnitura de varza de Bruxelles.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Chiftele de Königsberg
Bucataras.RO

Chiftele de Königsberg

Este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.Reteta este luata de la...

Chiftele de Königsberg
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe