Costite de Porc cu Piure de Cartofi

Complexitate
redusa
Costite de Porc cu Piure de Cartofi

Ingrediente

  • Pentru costitele de porc
  • -1,5- 2 kg costita proaspata de porc, cat mai slaba
  • -bere, cat sa acopere costele puse intr-un vas
  • -2 frunze de dafin
  • -cateva boabe de piper
  • -½ lingurita cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat
  • -sare
  • Pentru marinada
  • -500 ml suc de rosii
  • -200 ml ulei de masline
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -1 lingura mustar
  • -2-4 linguri otet balsamic
  • -5 catei de usturoi, zdrobiti
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingura paprika / boia dulce
  • -200 ml vin rosu
  • Pentru piure de cartofi
  • -1,5 kg cartofi
  • -200 ml smantana de gatit (din aceea lichida, dar nu dulce)
  • -100 ml lapte
  • -100 g unt
  • -ceapa verde / praz, taiat rondele, dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

Pentru costitele de porc
Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere ( puteti pune ½ bere si ½ apa).
Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare.
Puneti vasul acoperit la fiert, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma.
Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.
Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.
Captusiti cu folie de aluminiu o * tava prevazuta cu un gratar, inclusiv peretii laterali ( folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.

* Daca nu aveti tava cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.

Pentru marinada
Amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine.

Pentru piure de cartofi
Cartofii se curata, se tin in apa rece, se scurg bine, apoi se fierb pana se inmoaie. Apa se scurge, si se paseaza bine cartofii. Daca aveti nevoie de ceva lichid pentru a-i pasa, puneti din cei 100 ml lapte. Apoi se pune piureul pe foc, se pune laptele, smantana si untul si se amesteca foarte bine, pana se incorporeaza tot in toate si toate devin un tot cu totul. Cand piureul rezultat este incins, se pune ceapa verde sau praz, taiate fasii subtiri. Se amesteca bine.

Serviti costitele de porc cu piure de cartofi si o salata de cruditati, clasica.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
2
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata
Bucataras.RO

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata

Super usoara si racoroasa, o reteta de prajitura de vara care e gata in 20 de minute. 

Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!