Costite de Porc cu Piure de Cartofi

Postat pe: 07-10-2014
(0)

Ingrediente

Pentru costitele de porc
1,5- 2 kg costita proaspata de porc, cat mai slaba
bere, cat sa acopere costele puse intr-un vas
2 frunze de dafin
cateva boabe de piper
½ lingurita cimbru proaspat sau ¼ lingurita cimbru uscat
sare
Pentru marinada
500 ml suc de rosii
200 ml ulei de masline
zeama de la ½ lamaie
1 lingura mustar
2-4 linguri otet balsamic
5 catei de usturoi, zdrobiti
sare
piper, proaspat macinat
1 lingura paprika / boia dulce
200 ml vin rosu
Pentru piure de cartofi
1,5 kg cartofi
200 ml smantana de gatit (din aceea lichida, dar nu dulce)
100 ml lapte
100 g unt
ceapa verde / praz, taiat rondele, dupa gust
sare

Mod de preparare

Pentru costitele de porc
Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere ( puteti pune ½ bere si ½ apa).
Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare.
Puneti vasul acoperit la fiert, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma.
Scoateti din vas, lasati la scurs si racit.
Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi.
Captusiti cu folie de aluminiu o * tava prevazuta cu un gratar, inclusiv peretii laterali ( folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform).
Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada.
Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite.

* Daca nu aveti tava cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.

Pentru marinada
Amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine.

Pentru piure de cartofi
Cartofii se curata, se tin in apa rece, se scurg bine, apoi se fierb pana se inmoaie. Apa se scurge, si se paseaza bine cartofii. Daca aveti nevoie de ceva lichid pentru a-i pasa, puneti din cei 100 ml lapte. Apoi se pune piureul pe foc, se pune laptele, smantana si untul si se amesteca foarte bine, pana se incorporeaza tot in toate si toate devin un tot cu totul. Cand piureul rezultat este incins, se pune ceapa verde sau praz, taiate fasii subtiri. Se amesteca bine.

Serviti costitele de porc cu piure de cartofi si o salata de cruditati, clasica.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Costite de Porc cu Piure de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Costite de Porc cu Piure de Cartofi