Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Ingrediente

  • -12 bucati de coaste de vaca cu carne
  • -1 ceapa mai mare
  • -3 catei de usturoi (sau citi vreti dupa gust)
  • -1 lingurita cimbru (thyme)
  • -350 ml vin rosu (eu am pus alb)
  • -350 ml supa de pui
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline
  • -1 cutie mica de rosii taiate cubulete (petite diced tomatoes)

Mod de preparare

Se sareaza, pipereaza coastele de vaca si de tavalesc prin faina, se scutura usor de excesul da faina si se prajesc pe rind in 3-4 linguri de ulei de masline pe ambele parti, circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt si sa celeste circa 5 minute pina devine opaca dupa care se adauga usturoiul pisat (sau intreg daca vreti sa-l aruncati), cimbrul si se calesc impreuna 1 minut. Se adauga vinul, supa de pui, rosiile si se pun inapoi in cratita si coastele de vaca.

Sa lasa sa dea in primul clocot, se da cratita deoparte si se acopera etans cu foaie de aluminium in asa fel incit ca acopere toata suprafata cratitei dupa care se pune capacul. Cratita trebuie sa fie rezistenta in cuptor la temperaturi mari (230*c-450*f).

Se incalzeste cuptorul la 230*c-450*c si se pune gratarul la mijloc, de jos in sus a treia treapta. Se baga cratita in cuptor si se lasa 1 1/2 hr. Puteti verifica dupa 1 hr. cit a scazut sosul si daca considerati ca va place cu mai mult sos este gata.

*-Foaia de aluminium acopera etans cratita, in asa fel fiind ca o oala cu presiune, aburul nu iese afara iar carnea este gata in mai putin timp decit ar fi fost tinuta pe aragaz si dupa aceea in cuptor. Carnea de vaca este mai tare si necesita mai mult timp pe aragaz si in cuptor.
Carnea este gata cind cade de pe oase! Se poate servi cu mamaliga, pireu de cartofi si muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie...

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!