Ciulama de Pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de Pui

Ingrediente

  • 1kg carne de pui (cu os)
  • 4 linguri (cu varf) cu faina
  • 1+1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 linguri cu smantana groasa
  • 300ml lapte dulce
  • 100ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper alb (proaspat macinat)

Mod de preparare

Carnea se parleste si se spala in cateva ape reci.

Se pune la fiert impreuna cu o ceapa intreaga si morcovii, in apa sarata.

Se curata spuma cat mai des si cand carnea este pe 3/4 fiarta, se scoate din oala, se sterge cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei bine incins - numai cat sa faca putina crusta si sa se rumeneasca usor.

Intre timp, strecuram supa, pastram morcovii si aruncam ceapa.

Apoi, tocam marunt cealalta ceapa si o inabusim cu o lingura de ulei si o cescuta de supa. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam faina desfacuta in laptele amestecat cu smantana. Daca este necesar mai adaugam supa de carne.

Fierbem sosul (amestecand foarte des) aprox. 10 minute.
Potrivim de sare, presaram piper alb (proaspat macinat) si carnea prajita. Fierbem impreuna inca 5 minute.

Servim cu patrunjel tocat marunt si un botz de mamaliga sau decorata cu morcovul alaturi de care a fiert in supa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Dulceata de nuci
Bucataras.RO

Dulceata de nuci

M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si...

Dulceata de nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!