Cighir in Prapure

Postat pe: 11-02-2013
(1)

Ingrediente

Bojog de porc
500 gr
Mai de porc
500 gr
Splina de porc200 gr
Slanina cruda d porc1 kg
Carne slaba de porc
1 kg
Un prapure
sare
piper
cimbru
Moare de curechi 5 litri
3 ardei iuti
cimbru
foi de dafin
ceapa 500gr

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Spalam toate organele de porc, slanina si carnea slaba, le punem in cazan adaugam moarea, cimbru, foile de dafin, ardeii iuti si fierbem toate bucatile la foc moale pret de o ora si jumatateL
Le scoatem dupa ce au fiert si le lasam la racit si le dam prin masina de tocat de preferinta o masina de 15 sau 22.

Calim ceapa tocata marunt, amestecam cu carnea data prin masina, sare piper si cimbru dupa gust.
Luam o cana cu supa din ceaun si stropim toata compozitia si o framantam bine.
In putina apa calda muiem timp de 10 min prapurul ca sa se poata intinde la maxim.

Avem de pregatit tava in care se va coace, o ungem cu grasime de porc, asezam prapurul jumatate in tava, jumatate in afara tavii, asternem din compozitie in tava de doua degete grosime, aplatizam toata suprafata tavii, si tragem prapurul din afara tavii peste compozitia din tava.

Se inveleste bine si se da la coptor o jumatate de ora (180 gradeP pina cand se desprinde de marginea tavii.
Este un preparat al sarbatorilor de iarna care ar fi in stare sa scoata si mortii din morminte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cighir in Prapure" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  11.02.2013 17:52:11

In soba arde focul molcom si linistit,afara CRIVATUL spulbera tot ce gaseste in cale.Pe plita zace cu nerusinare o tava mancata de vreme si de griji cu chisca,ci cighir cu jumari ramase din pomana porcului,cu afumatura de acu anu iar in ocnita pusa la cald o carafa cu vin sec si zglobiu,Pe marginea plitei samanta de bostan data cu sare si cativa colaci pusi la incalzit. ASA NU SE MAI POATE

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cighir in Prapure