Chiftelute Marinate II

Complexitate
redusa
Chiftelute Marinate II

Ingrediente

  • 750 g carne macra (porc) 1 ceapa prajita
  • 1 felie de paine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (eu am pus faina ca nu imi place sa tin ou la congelator) sare
  • piper
  • verdeata tocata (patrunjel, marar) Sosul:
  • bulion de rosii 1 litru
  • otet (optional) 1 lingura
  • piper boabe10-15 boabe
  • frunze de dafin 5-6
  • ulei 3-4 linguri (mai mult sau mai putin) faina

Mod de preparare

Deci, macinam carnea, o amestecam cu condimentele si verdeturile din reteta, care inainte au fost spalate si date pe razatoare. Se amesteca bine, se face pasta din care se formeaza chiftelutele. Le prajim in ulei sau in cuptor (cazul meu). Punem chiftelutele intr-o forma rezistenta la cuptor dupa ce au fost prajite.

Separat facem sosul de rosii, punem ulei (3-4 linguri) intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de faina, lasam la foc pentru 2-3 minute, adaugam apoi bulionul de rosii, dregem de sare, zahar (daca este cazul, la mine nu a fost ca am folosit bulionul meu de rosii care are in el tot ce ii trebuie) punem piperul boabe, frunzele de dafin si fierbem cateva minute.

Cand sosul e gata il strecuram prin sita ca sa scapam de boabele de piper si foile de dafin, si turnam peste chiftelute. Tinem in cuptor la cald pana este gata pireul de cartofi pe care il servim langa chiftelutele astea marinate. Cam asta este reteta.
Eu ce am facut?
Am scos chiftelele din congelator, le-am pus in tava si le-am pus la cuptor. In timpul asta am facut sosul si cand a fost gata am combinat cele 2 si am dat la cuptor pana a fost gata si pireul.

Gata, am servit cald, langa un paharel de vin bun si dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola