Chiftele a la Jardinera

Postat pe: 09-11-2011
(0)

Ingrediente

400 gr carne tocata (vita, porc sau mixta)
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
150 gr mazare verde
1 ou
faina
foi de dafin
vegeta
sare
piper
ulei
colorant (portocaliu)
vin alb
paine uscata
lapte
patrunjel (optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Preparam chiftelele:
-painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine, iar apoi o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, usturoiul si patrunjelul, taiate marunt marunt, sare si piper, dupa gust, amestecam bine si formam chiftelele.
-odata formate le trecem prin faina si pastram.

-intr-o craticioara punem putin ulei la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, amestecam bine si lasam pana cand ceapa devine mai moale. Punem si chiftelele si le lasam pana ce isi schimba putin culoarea pe ambele parti.

Atunci adaugam un pahar de apa si unul de vin. Punem si foile de dafin, colorantul (1 lingurita 2), vegeta, potrivim de sare si lasam la foc potrivit. Dupa cca 10 minute adaugam si mazarea verde si mai lasam ca 5-10 minute.
Se pot servi cu cartofi puree, nature, prajiti, orez, etc. Sunt delicioase cu orice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftele a la Jardinera" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftele a la Jardinera