Carne cu Varza si Knedla (mancare Slovaca)

Complexitate
redusa
Carne cu Varza si Knedla (mancare Slovaca)

Ingrediente

  • Carnea
  • 1kg carne de porc taiata bucatele sau o caserola de pulpe de pui (azi am mers pe pulpe)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta, condimente pt carne dupa gust) ulei
  • Varza
  • 1 capatana de varza (alba sau rosie, dar aici se prefera cea rosie)
  • 1 ceapa
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta dupa gust) ulei

Mod de preparare

Sa va prezint unul din meniurile preferate ale slovacilor. Se gaseste la orice restaurant respectabil pe aici.

Carnea se pune in tava cu ulei, condimentele, sare, chimen, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat feliute. Se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se pune la cuptor la 250 de grade pentru 1 ora. Se verifica din cand in cand.

Varza se toaca. Se taie ceapa marunt si se pune la prajit cu condimentele, sare si chimen. Se adauga varza tocata si se prajeste pentru 5 minute. Se adauga un pahar cu apa sau depinde de cat de mare e varza. Se lasa la fiert la foc mic.

Cand s-a inmuiat varza se adauga o lingira de otet si una de zahar. Se lasa la fiert la foc mic pentru o ora. Se mai adauga apa daca e nevoie.

Knedla aici se cumpara de la magazin semipreparata. Este un fel de paine insa nu se coace ci se pregateste la aburi. Iti trebuie aparat special ca in poze (un fel de site) care se pune peste o oala unde fierbe putin apa. Knedla se pune peste sita si se acopera cu un capac. In 10 minute e moale si gata de taiat.
Se serveste fierbinte. Carnea se pune pe farfurie cu varza alaturi, iar knedla se taie felii si se decoreaza ca o roata in jurul farfuriei. Se toarna sos de la carne peste kndela.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Gnocchi cu ciuperci
Bucataras.RO

Gnocchi cu ciuperci

Gnocchi cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola