Carnati Prajiti si Piure de Cartofi cu Spanac

Complexitate
redusa
Carnati Prajiti si Piure de Cartofi cu Spanac

Ingrediente

  • 500 g carnati proaspeti
  • afumati
  • ulei pentru prajit carnatii
  • 500 g spanac
  • 300 g cartofi
  • 20 g unt
  • 20 ml lapte cald
  • smantana, optional
  • 3- 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare
  • piper
  • nucsoara pudra, optional

Mod de preparare

Fierbeti carnatii in apa, 2- 3 clocote, scoateti si lasati la zvantat. Prajiti-i apoi in ulei, pe ambele parti, pana capata o culoare maro- aurie. Scoateti, dati deoparte si pastrati la cald. Curatati si spalati bine, in mai multe ape, frunzele de spanac.

Lasati-le la infuzat, 3 min, intr-o oala cu capac, in apa clocotita cu sare. Scurgeti, pastrand o parte din zeama si treceti imediat spanacul sub un jet de apa rece. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. Tocati grosier.

Separat, fierbeti in apa sarata, 20 min, cartofii curatati si taiati cubulete. Scurgeti si pasati imediat, adaugand smantana (optional), untul si laptele cald. Amestecati cu usturoiul, spanacul si atata zeama in care a fiert acesta, cat sa obtineti consistenta dorita la piure.

Condimentati cu sare, piper, nucsoara pudra (optional), dupa gust.

Serviti cald alaturi de carnatii prajiti si o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pasca cu smantana
Bucataras.RO

Pasca cu smantana

Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca...

Pasca cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola