Caltabosi - Majos Hurka

Complexitate
redusa
Caltabosi - Majos Hurka

Ingrediente

  • Asa facem noi caltabosii:
  • 6 kg limba porc
  • 35 kg orez
  • 1 cap de porc
  • ficatul, inima, plamanul de la porc
  • sare, piper, cimbru, ienibahar
  • mate

Mod de preparare

Se pune orezul spalat la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara. Separat fierbem limba, capul, ficatul, inima in apa in care punem sare, piper boabe.

Dupa ce este totul fiert il scoatem, curatam limba, scoatem venele mari cartilaginoase din ficat, plaman, il portionam si apoi il dam prin masina de tocat carne (ciurul sa fie de marimea Cool.

Amestecam tocatura cu orezul , codimentam cu sare, piper, cimbru (nu prea mult numai cat sa ii simtim discret gustul, daca facem abuz de el va da un gust ca de petrol) si ienibahar.

Se pun gogoloase din amestec in carnatar si se umple in mate. Intr-o cratita mai mare punem intre timp apa cu sare la fiert.

Din 20 in 20 de cm rasucim matul(intestinul) in care punem umplutura si apoi la capat il legam cu sfoara. Umplutura trebuie lasat mai moale in intestin adica nu trebuie indesat foarte tare. Se inteapa din loc in loc cu un ac. Luam apoi caltabosii si ii asezam in cratita unde fierbe apa si la foc mic ii lasam la oparit 2-3 minute dupa ce da din nou in clocot apa.

Se scot si se pun la zvantat. Se prajesc in putin ulei, dar se pot coace si in tava de la cuptor si se servesc cu muraturi. Se pot servi si neprajiti .

Pofta buna !

PS: de obicei se pune limba care apartine porcului Razz ,dar caltabosul e cu ata mai bun cu cat pui mai multa limba . In cazul in care pui 1 buc limba punem doar 1.5 kg orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
Bucataras.RO

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde. Au taiat socri mei cativa pui la tara...

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola