Budinca cu Piept de Pui

Complexitate
redusa
Budinca cu Piept de Pui

Ingrediente

  • -250 g paste fainoase, format mai marunt
  • -400 g ciuperci proaspete
  • -500 g piept de pui, taiat bucatele
  • -3 fire de ceapa verde
  • -1 cutie de boade de porumb
  • -300 g smantana
  • -2 linguri ulei
  • -1/4 lingurita chimen macinat
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -unt
  • -pesmet

Mod de preparare

Puneti boabele de porumb la scurs.

Fierbeti pastele fainoase, al dente, in apa sarata, treceti-le sub un jet de apa rece, puneti-le la scurs.

Sarati si piperati bucatelel de piept de pui si tavaliti-le prin boiaua amestecata cu chimenul macinat, astfel incat sa fie acoperite cu boia, de jur - imprejur. Prajiti-le in uleiul incins, pe ambele parti, scoateti-le si lasati deoparte.

In uleiul ramas, caliti ciupercile feliate impreuna cu ceapa verde taiata rondele, aproximativ 3 min, amestecand, sau pana ce sunt facute si zeama a scazut.

Amestecati-le cu pastele scurse. Condimentati la sfarsit cu sare si piper, dupa gust.

Turnati compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent, uns cu unt si presarat cu pesmet, nivelati si puneti peste ele, formand un alt strat, carnea prajita.

Pasati 1/2 din cantitatea de boabe de porumb si amestecati-le cu smantana, restul de boabe de porumb intregi si sarati, dupa gust. Repartizati uniform peste carnea prajita.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 min sau pana ce, deasupra prinde o crusta frumos rumenita.

Serviti portionata, calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert cornulete cu gem de prune si nuca
Bucataras.RO

Desert cornulete cu gem de prune si nuca

Sunt niste cornulete delicioase care se topesc in gura! "Bunatati pentru Craciun"

Desert cornulete cu gem de prune si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola