Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Ingrediente

  • o bibilica
  • 400 gr carne tocata
  • umplutura de cirnati proaspeti
  • castane
  • curmale
  • ulei

Mod de preparare

Eu am cumparat carnea proaspata ca pentru umplutura de cirnati dar puteti sa o pregatiti singuri: 400 gr carne tocata, sare dupa gust si cca 50-60 ml vin alb sec, amestecati bine de tot, bateti carnea pina se incorporeaza vinul

Bibilica dupa ce a fost spalata daca nu a fost curatata bine de pene trebuie sa o scufundati in apa clocotita citeva secunde (cit numarati pina la 10 sau 20) apoi o puteti curata usor de toate penele cu o penseta sau chiar si cu mina. o frecati cu putin malai si apoi o spalati bine.

Pregatiti umplutura:
- Daca aveti castane proaspate sau congelate cu coaja: le curatati cu un cutit de coaja maronie pina cind ajungeti la pielita care inconjoara pulpa, le rasturnati intr-o oala cu apa care fierbe si le lasati cca un minut, apoi le scoateti in strecuratoare si le curatati de pielita una cite una.

- Daca aveti castane uscate le puneti la inmuiat cu o seara inainte se vor umfla si apoi le puteti curata pielita

Castanele le puteti fierbe in apa cu frunza de dafin si le puneti intregi in umplutura de carne de cirnat sau le taiati in sferturi cu un cutit si le puneti crude in umplutura, se vor coace oricum cit timp sta bibilica la cuptor.

Scoateti simburii de la curmale si le taiati in bucatele mici.
Carnea de cirnat care este deja aromatizata si sarata o amestecati cu castanele si curmalele.

Umpleti bibilica cu amestecul de carne, curmale si castane, inclusiv pe la git ca sa fie toata umpluta. Apoi coaseti pielea sau o prindeti cu ace de metal (cum am folosit eu) sau chiar cu scobitori.

Ungeti pielea pasarii cu ulei (nu prea mult pentru ca este oricum o pasare grasa) si o asezati in tava impreuna cu cartofii pregatiti dupa cum va plac voua. Sau o coaceti in tava separat, singura. Pina cind se trumeneste bine de tot, din cind in cind cu o lingura sau chiar cu pensula de silicon ungeti bibilica cu zeama pe care o lasa in tava.

Nu adaugati sare, umplutura din carne de carnat este deja destul de sarata.
Cantitatea de castane si curmale este la alegerea voastra puteti pune mai multe sau mai putine, eu am pus vreo 15 din fiecare. Puteti adauga si migdale, fistic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

De ceva timp, ma tot gandesc la aceste clatite si le-am si pregatit ca eram curioasa cum sunt. Mi-au placut si ne-au placut...

Aperitiv clatite cu pate si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola