Beef Bourgugnion

Complexitate
redusa
Beef Bourgugnion

Ingrediente

  • 1kg carne de vita pe care o taiem cubulete potrivite cam 4-5 cm
  • 250g bacon si acesta se taie cubulete
  • 1 morcov taiat rondele mai mari
  • o ceapa potrivita taiata felii
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri faina
  • Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 2-3 foi dafin
  • Cimbru
  • 600 ml supa de vita
  • 1-2 catei de usturoi zdrobit fin
  • 250 g ciuperci

Mod de preparare

Am incercat aceasta reteta dupa ce am vazut filmul Julie and Julia. Si in ciuda faptului ca in Paris am vazut aceasta reteta pe toate meniurile de la restaurante si nu am incercat-o.

Asa ca am hotarit sa incerc sa o fac si cu proxima ocazie sa o comand si la un restaurant sa fac o comparatie.

Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei, cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa sotam ceapa si morcovul putin, cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita pe care in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop.

Daca carnea nu e zvintata bine nu se va rumeni frumos.

Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor (eu am folosit o cratita
de tuci din Ro) si punem cele 2 linguri de faina, invirtim sa se acopere carnea cu faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Punem la cuptor cratita neacoperita la 230 grade c. cam 4 min, scoatem cratita invirtim din nou
si o mai dam 4 min la cuptor.

Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele:
Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot
2-3 linguri pasta de rosii
2-3 foi dafin
Cimbru
600 ml supa de vita
1-2 catei de usturoi zdrobit fin
Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele, cuptorul il punem cam la 160 grade C, acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore.

Intre timp pregatim:
250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa
si vreo 15 -20 cepe mici (pearl onions) pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt.

Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate) se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul.

Se serveste cu ce garnitura doriti eu am servit cu cartofi natur.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Ciorba de vara cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de vara cu legume

Tare-mi plac legumele, tot felul de combinatii...asta e una din cele mai simple ciorbe zic eu!

Ciorba de vara cu legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola