Ardeii Mei Umpluti

Complexitate
redusa
Ardeii Mei Umpluti

Ingrediente

  • 250 g carne de porc tocata
  • 6-7 linguri de orez
  • 2 cepe mai mari
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 ou
  • 10 ardei grasi (mijlocii)
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte (optional)
  • 3-4 linguri de ulei (untura)
  • cimbru
  • rozmarin (optional)
  • bulion de rosii
  • zahar (optional)

Mod de preparare

Se ia ceapa, se spala, se toaca. Se ia o cratita in care se pune uleiul, se pune pe aragaz, se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se caleste putin, se adauga orezul ales si spalat. Se amesteca de cateva ori, apoi se adauga putina apa si se mai caleste 3-4 minute, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se adauga mararul tocat, cimbru si rozmarin (optional). Se ia de pe foc.

Intr-un castron se pune carnea de porc macinata, se pune sare, piper, boia, cine doreste poate pune putin usturoi (eu nu am pus), oul si painea inmuiata in lapte (se stoarce inainte de a o pune peste carne).

Se lasa deoparte, apoi se iau ardeii se taie in doua jumatati egale, se scoate cotorul cu seminte, se spala. Se aseaza pe un prosopel de bucatarie sa se scurga de apa. Se adauga acuma orezul racorit peste amestecul de carne si se amesteca bine. Se iau jumatatile de ardei, se umple fiecare si se aseaza unul langa altul intr-o tava rezistenta la cuptor. .

In tava, inainte de a se aseza ardeii, se pune putina untura sau ulei. Dupa ce ardeii s-au asezat in tava, se ia bulionul de rosii, se dilueaza cu apa, se amesteca cu putin zahar (optional). Sucul de rosii obtinut se pune peste ardei sa ii acopere bine, se pune o folie de aluminiu deasupra si se pune la cuptor la foc mai mare. Se fierb asa cam o ora, poate ceva mai mult.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola