Arancine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Arancine

Ingrediente

  • -1 kg orez;
  • -800 g carne tocata;
  • -500 g mazare;
  • -100 g parmigian (sau branza rasa
  • reteta originala foloseste branza de capra);
  • - 2-3 mozarelle (sau branza care se topeste)
  • -500 g pesmet;
  • -4 oua;
  • -1 cutiuta concentrat de rosii;
  • -1 pahar vin alb;
  • -1 ceapa;
  • -2-3 catei usturoi:
  • -busuioc;

Mod de preparare

Se rumenesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in putin ulei. Se adauga carnea tocata si se mesteca in continuu ca sa nu se faca o singura bucata. Cand scade apa pe care o lasa carnea, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore.

Concentratul de rosii se dilueaza cu apa calduta si se adauga peste, pana se acopera carnea. Se sareaza, se pipereaza, si se parfumeaza cu busuioc, lasandu-se sa se gateasca aproximativ jumatate de ora.

Se adauga mazarea si se mai lasa inca 20 minute la foc potrivit. Compozitia obtinuta trebuie sa fie densa. Surplusul de "suc'' se strecoara si se pune deoparte.

Se fierbe orezul (al dente), se spala si se lasa la racit. Odata racit se unesc 2 oua intregi, sare (eu am folosit vegeta), piper, surplusul de suc strecurat sau o lingura de bulion si branza rasa, sau daca aveti, parmezanul.

Se fac bulgari de orez umpluti cu bucati de mozarella si compozitia din carne. Se da prin ou batut, iar mai apoi prin pesmet.
Se frig in mult ulei, pana ce primesc o culoare aurie.

Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Ciorba de loboda acrita cu bors
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Parteneri
Desert cornulete fragede (reteta de post)
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede (reteta de post)

Eu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...

Desert cornulete fragede (reteta de post)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!