Vinete impanate

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Vinete impanate

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie tocata, se poate folosi orice fel de carne cat mai slaba
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 2 linguri faina de grau
  • 1 gogosar rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita amestec ierburi cu boia
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 50 gr ulei de masline
  • Ingrediente pentru vinetele impanate:
  • 2 vinete mari, lungi, frumoase si foarte elastice
  • 1 kg rosii galbene, au un gust deosebit
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 3 ardei iuti

Mod de preparare


Se pune carnea tocata intr-un vas, peste carne se adauga ouale, faina de grau, ceapa si gogosarul mixati, dar nu facuti praf, sa fie bucatele potrivit de mari sa placa privitorului dar si degustatorului, se adauga ierburile aromate, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia. Se ung mainile cu ulei de masline si se fac parjolute sub forma de bilute care se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc doar pe o parte, la copt grasimea se elimina si raman niste parjolute divine.

Se taie coditele la vinete, se feliaza pe lungime cam de 1 cm, de la varf spre codita, lasand cativa cm netaiati, asa incat vanata sa nu se imprastie, si se pun in tava, se pun parjolute intre felii, se sparg ouale de gainusa americana si se pun intre feliile de vinete, se adauga sucul de rosii galbene ce au fost mixate la blender, sare, rozmarin, se orneaza cu rosii cherry, ardei iuti si foarte iuti; se pune capac peste tava si se da tava la cuptor pentru circa o ora, cu vreo 10 minute inainte de a opri focul, se ia capacul sa se rumeneasca frumos si sa capete alt gust si alta culoare.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

De ceva timp, ma tot gandesc la aceste clatite si le-am si pregatit ca eram curioasa cum sunt. Mi-au placut si ne-au placut...

Aperitiv clatite cu pate si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola