Shakshuka

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Shakshuka

Ingrediente

  • o ceapa uscata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 carnat chorizo picant (optional)
  • 2 - 3 rosii coapte
  • 200 ml suc de rosii
  • 4 oua
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • burrata (mozzarella)
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Rosiile se spala, se taie cuburi.
Intr-un vas, se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa, usturoiul zdrobit usor si un praf de sare. Se adauga carnatul feliat.
Odata rumenite, se adauga rosiile taiate cuburi, se lasa cateva minute sa se inmoaie, apoi se adauga sucul de rosii. Se potriveste gustul (sare, piper), apoi se adauga cate un ou crud in sosul de rosii.
Se lasa pe foc pana se gatesc ouale si scade sosul, iar la final se pune in mijloc o bucata de burrata sau mozzarella proaspata. Se garniseste cu patrunjel verde tocat sau dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca