Mancare de urzici (de post)

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mancare de urzici (de post)

Ingrediente

  • 600 g urzici
  • sare, după gust
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 bucăţi de hrean
  • O linguriță oțet
  • aprox 1 litru apă
  • aprox 300 g mălai
  • 2 linguriţe rase cu sare pentru mămăligă

Mod de preparare


Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe. Se pun la fiert 1 l de apă cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb bine, ale mele au fost gata în 10 minute. Se scot urzicile într-un alt vas şi se lasă la răcit. se mărunţesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cât mai fine. Apa în care au fiert nu se aruncă, pentru că ne va trebuie la pasul următor.

Mai departe, se înfierbântă puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se stinge cu apa în care au fiert urzicile. Se adaugă şi urzicile, apoi se mai subțiază cu zeama de la urzici, în funcție de consistența dorită. Se mai lasă un pic să fiarbă, apoi se dau de pe foc.

Pentru mămăligă, se pun la fiert 1 l de apă cu 2 linguriț rase cu sare, într-un tuci. Când apa fierbe, se adaugă mălaiul în ploaie. La început are consistența unui terci, dar pe măsură ce fierbe, se îngroașă. Se lasă să fiarbă arox 20 minute, depinde dacă doriți o mămăligă mai moale sau mai vârtoasă. Când începe să clocotească, se amestecă energic cam două minute şi se dă de pe foc.

La final se pregătește un sos din hrean ras, apă, sare, după gust și oțet.
Se servesc alături de mămăligă caldă și sosul de hrean.

Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 20 min
Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-urzici-de-post.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola