O mâncare de post, foarte gustoasă, cu mazăre, fasole verde, cartofi, ardei și ceapă.
Mod de preparare:
Se curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa , morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari.
Într-o cratiță cu capacitate de 2 l, se înfierbântă puțin ulei, în care se călește ceapa, se adaugă sare după gust. Când ceapa devine sticloasă, se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Apa dată la ingrediente nu se adaugă toată odată, ci puțin câte puțin, la nevoie.
Când începe să fiarbă, se adaugă morcovul și se completează cu puțină apă. După 10 minute, se adaugă cartofii, apoi se mai completează cu apă, la nevoie.
Se mai lasă 10 min, apoi se adaugă mazărea și fasolea verde. Cum în perioada aceasta, nu găsesc mazăre și fasole verde proaspete, am folosit congelate, de aceea acestea se adaugă mai spre final, vor fierbe repede.
Se lasă să fiarbă bine până sunt gata. La final se daugă bulionul, se lasă cam 3 min să clocotească. Nu este nevoie să îngroșăm sosul cu făină, deoarece cartofii au destul amidon. Se ia focul și se decorează cu verdețuri proaspete.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 50 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-legume.html
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am...
Prajitura cu cirese si crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii