Mancare de legume cu orez

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Mancare de legume cu orez

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 dovlecei mici
  • 1 vanata mica
  • o mana de fasole pastai
  • 2 rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii/bulion
  • 2 lg orez
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza telina
  • 3 lg ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Mai intai, se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute.

Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoarea cu gauri mari. Se pun peste morcovi si se adauga putina sare. Se amesteca din cand in cand, pana ce dovleceii lasa putina apa.

Fasolea pastai se curata, se spala si se rupe in bucati mai mici. Se pune peste restul de legume si se amesteca. La fel se procedeaza cu ardeii care se taie in cubulete mici. Daca este nevoie, se adauga cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba toate la foc mediu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Rosiile se oparesc 3-4 secunde, se decojesc apoi se taie in cubulete. Se pun peste legume si se lasa sa fiarba in continuare.

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert separat in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se lasa deoparte.

Vinata se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete.

Se toarna peste legume si bulionul (sau sucul de rosii), se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cuburile de vinete. Se mai lasa la fiert inca 15 minute (pana se inmoaie vinata) apoi se adauga orezul. Se omogenizeaza totul, se mai lasa 2-3 minute apoi se ia de pe foc. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si frunze de telina.

Se serveste calda si este perfecta pentru o zi de post!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Salam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!

Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!