Mancare de legume cu orez

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Mancare de legume cu orez

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 dovlecei mici
  • 1 vanata mica
  • o mana de fasole pastai
  • 2 rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii/bulion
  • 2 lg orez
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza telina
  • 3 lg ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Mai intai, se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute.

Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoarea cu gauri mari. Se pun peste morcovi si se adauga putina sare. Se amesteca din cand in cand, pana ce dovleceii lasa putina apa.

Fasolea pastai se curata, se spala si se rupe in bucati mai mici. Se pune peste restul de legume si se amesteca. La fel se procedeaza cu ardeii care se taie in cubulete mici. Daca este nevoie, se adauga cca 100 ml apa si se lasa sa fiarba toate la foc mediu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Rosiile se oparesc 3-4 secunde, se decojesc apoi se taie in cubulete. Se pun peste legume si se lasa sa fiarba in continuare.

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert separat in apa cu sare. Cand este gata, se scurge si se lasa deoparte.

Vinata se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete.

Se toarna peste legume si bulionul (sau sucul de rosii), se lasa sa dea in clocot apoi se adauga cuburile de vinete. Se mai lasa la fiert inca 15 minute (pana se inmoaie vinata) apoi se adauga orezul. Se omogenizeaza totul, se mai lasa 2-3 minute apoi se ia de pe foc. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si frunze de telina.

Se serveste calda si este perfecta pentru o zi de post!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Diplomat
Bucataras.RO

Tort Diplomat

Un desert de duminica usor si savuros !:)

Tort Diplomat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola