Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de cartofi cu sos de vinete si rosii

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 1,5 kg cartofi albi noi
  • 4 roșii
  • 2 cepe verzi
  • 3, 4 fire de cimbru
  • Ulei
  • 2 ouă
  • 4 căței de usturoi
  • 200 de ml smantana pentru gatit
  • 100 de grame emmenthaler
  • Sare, piper
  • 2 linguri de sos de ardei picant
  • O priză zahăr
  • Unt
  • Oregano uscat

Mod de preparare

Această mâncare e o improvizație proprie și nu o să vă vină să credeți ce bună este, perfectă pentru acest anotimp!
Mai întâi despicam vinetele în două, facem niște incizii pe lungime, le împănam cu căței de usturoi, le ungem bine cu ulei , le asezonam și le coacem 30 de minute, la 230 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, până ce pulpa lor se înmoaie.
Separat, fierbem cartofii întregi cca. 20 de minute, îi curatam și îi feliem bucăți mai mici.
Într-o tigaie antiaderenta, încingem puțin ulei, calim cele două cepe verzi tocate cca. 5 minute, adăugăm sare, piper, sosul de ardei, pulpa de vinete coapte tocată. In compoziția rezultată, punem doua ouă, cașcaval tocat marunt, câteva frunze de cimbru, amestecăm bine, mai asezonam dacă e cazul.
Intr-un recipient potrivit, uns cu unt, așezăm un strat de cartofi, asezonam, punem câteva bucăți de unt, apoi sosul de vinete, la final, roșiile feliate rondele, asezonam, adăugăm praful de zahăr, puțin ulei, câteva fire de cimbru, oregano uscat și coacem totul la temperatura medie, cca. 30 de minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
Bucataras.RO

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Cred ca toata lumea cunoaste prajitura deliciu si cat este de buna. De data aceasta am vrut aceeasi prajitura delicioasa dar...

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola