Legume sote la tigaie

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Legume sote la tigaie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel verde
  • 1 vanata
  • sos de soia dupa gust
  • 1 cubulet de unt
  • seminte de susan pentru presarat deasupra (optional)

Mod de preparare

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.
Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de preferat sa fie wok, adaugam cubuletul de unt, iar cand acesta s-a topit, punem legumele pe rand (curatate, spalate si taiate julienne aproximativ egale toate).
Prima data, punem morcovul, il gatim la foc iute cateva minute, pe urma adaugam ardeiul, il gatim si pe acesta cateva minute la foc iute pana se inmoaie, amestecand usor cu ajutorul tigaii, saltand-o in sus.
Urmeaza ceapa, lasam la fel cateva minute si la final, adaugam dovlecelul si vanata si se continua gatirea tot la foc iute, amestecand din cand in cand, pentru a impiedica arderea.
Cand legumele sunt uniform gatite si raman "caramelizate", adaugam sosul de soia (dupa gust), nu este necesar sa adaugam sare, deoarece are sosul de soia.
Mai lasam circa un minut pentru ca sosul sa ajunga la temperatura legumelor, dam tigaia deoparte si presaram deasupra semintele de susan prajite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert salam de biscuiti - de post
Bucataras.RO

Desert salam de biscuiti - de post

Un dulce minunat si care poate fi pregatit si in varianta de post! "Retete de post creative"

Desert salam de biscuiti - de post
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!