Legume de toamna sub capac de orez

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Legume de toamna sub capac de orez

Ingrediente

  • 5 cartofi roșii
  • 2 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuți
  • 3 gogoșari mici
  • 1 ardei roșu gras mic
  • 1 sfeclă roșie
  • 1 gutuie
  • 2 capatani usturoi
  • 400 grame roșii tocate, la cutie sau proaspete
  • 1 legătură marar
  • Sare, piper, ulei
  • Legume deshidratate amestec
  • Salvie, rozmarin, cimbru uscat
  • 1 cană orez cu bob rotund
  • 150 de grame cașcaval
  • 2 ouă
  • unt
  • Smantana grasă fermentata

Mod de preparare

Ideea acestei mâncăruri, improvizație proprie, mi-a venit având câteva legume prin casă și rezultatul a fost peste așteptări ...Așa că rețeta merită încercată!
Pentru început, decojim legumele, morcovii îi tocam rondele subțiri, sfecla, cartofii, ceapa, julien , felii la fel de subțiri, ca să se coacă mai repede, capatanile de usturoi le tăiem la capete și le lăsăm întregi, gutuia o tăiem felii subtiri, ca pe o portocală.
Toate legumele le "masam" bine cu ulei, le asezonam, adăugăm ierburile indicate, 1/2 legatura marar tocat , zarzavat deshidratat, le coacem mai întâi acoperit , în cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, cca. o oră sau mai mult, până se coc . Le mai întoarcem din când în când, ca să fie coapte.
După acest interval, adăugăm roșiile, le mai lăsăm 10 minute .
În timpul în care se fac legumele, fierbem orezul 20 de minute, îl strecuram, apoi îl amestecăm cu 1/2 legatura marar tocat, ouăle , cascavalul, sare, piper, puțin unt.
Așezăm orezul peste legumele coapte, nu înainte de a stoarce usturoiul , indepartand cojile, îl mai lăsăm 15 minute în cuptor ca să prindă o crusta.
Servim această mâncare gustoasă și sănătoasă de toamnă cu smantana din belșug!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola