Varza calita cu carnati de casa

Portii
6
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Varza calita cu carnati de casa

Ingrediente

  • Este de preferat ca pregatirea carnatilor sa se realizeze cu cateva zile inainte de gatire.
  • Pentru varza calita ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 2- 3 verze murate
  • 400 ml suc de rosii
  • 200 ml ulei
  • 8 bucati de carnati de casa
  • Pentru pregatirea carnatilor ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 1,5 kg fleica
  • mate pentru umplut
  • 300 gr usturoi
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute macinat, cimbru uscat

Mod de preparare

Procedam astfel:
Carnea tocata se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Matele spalate si curatate bine se umplu apoi cu compozitia pregatita anterior.
Carnatii astfel obtinuti se lasa la uscat cateva zile, abia apoi se pot gati.

Cum pregatim varza calita?
Varza murata, daca este prea sarata, se asaza intr-un vas cu apa rece pentru cateva ore.
Se scurge de surplusul de apa/zeama murata, se toaca marunt, se stropeste cu ulei si se asaza intr-un vas de cuptor.
Se coace la o temperatura medie, amestecand ocazional.
Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se continua coacerea pana ce se rumeneste usor.

Carnatii, fiind proaspeti, se prajesc separat si se servesc alaturi de varza calita, cu mamaliguta calda si ardei iute!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!