O mancare traditionala cu carne de porc si multa verdeata, foarte gustoasa si satioasa.
Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul in care a fost prajita carnea, vom cali ceapa uscata pe care am taiat-o marunt. Aceasta se caleste putin, nu se topeste. Se mai pun 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.
Cand fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si usturoi sau cu totul.
Cand scade apa, pregatim sosul: punem 2 linguri de bulion in mancare. Apoi amestecam intr-o cescuta 1 lingurita (cu varf) de faina cu putina apa si le adaugam in mancare prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele. Amestecam bine.
Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul.
Cand este gata, putem adauga cateva fire de patrunjel tocat marunt.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/stufat.html
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSarbatorile se apropie, se pot face din timp pentru Craciun pentru ca rezista mult timp, fara conditii speciale. Este bine sa...
Biscuiti cu untIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii