Sarmale in foi de varza cu afumatura

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc+vita (amestec 60% carne porc + 40% carne vita)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pasta de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocatura de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat sau proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam marunt. Intr-un vas, punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de boia dulce, patrunjel, 3 linguri de tocatura de ardei (daca nu aveti, puteti pune 2 linguri de pasta de tomate), sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.
Taiem cotorul celor 2 verze, iar apoi desfacem foile de varza. Le clatim sub un jet de apa. Pentru impachetat eu folosesc 2 tehnici. Intindem o foaie de varza, taiem nervura mai groasa si punem in centrul foii cam o lingura de carne. Foile mai mari le vom taia pe jumatate. Indoim capetele, apoi rulam. Aranjam capetele, folosind degetul aratator. Mai puteti sa intindeti foaia de varza, puneti lingura de carne, apoi rulati fara sa mai indoiti capetele. Introducem capetele cu degetul aratator. Tocam restul de varza ramasa si punem o parte din ea pe fundul oalei.
Punem cateva felii de kaizer si cateva foi de dafin. Asezam toate sarmalele intr-o oala inalta. Dupa ce am pus primul strat de sarmale, mai punem varza tocata deasupra, cateva felii de kaizer si foi de dafin. Punem si al doilea strat de sarmale. Acoperim totul cu restul de varza tocata, kaizer si cateva foi de dafin. Turnam apa amestecata cu pasta de tomate, pana acoperim suprafata sarmalelelor. Punem oala la fiert, aproximatix 3 ore la foc mic. Atunci cand apa scade, completam cu apa calda.
Din cand in cand, apucam oala de margini cu un prosop si o scuturam usor ca sa nu se prinda. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot

Este tocana copilariei mele. Buna tare. "Ziua cand imi rasfat nevasta"

Tocana ungureasca de ardei (Lecso) la slow cooker Crock-Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola