Rulada de porc umpluta cu ananas si sos alb de nuci

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc umpluta cu ananas si sos alb de nuci

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • cca. 400-500 g ananas cubulete din compot
  • 150 g nuci
  • 400 g smantana de gatit
  • 2 fire praz
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 foi de dafin
  • cimbru

Mod de preparare

Se feliaza pulpa de porc si se bat bine feliile de carne cu ciocanul pentru snitele. Asezam pe folie alimentara bucatile de carne, le saram si piperam, apoi le umplem cu cubuletele de ananas, scurse in prealabil. Rulam feliile umplute in folie, strangand bine capetele, apoi infoliem rulada in folie de aluminiu si o asezam intr-o tava, in care am pus apa condimentata cu boia dulce, foi de dafin, cimbru, sare si piper. Dam la cuptor pentru circa 2 ore, la foc mediu. Dupa 2 ore, scoatem cu grija folia de aluminiu, mai adaugam apa, daca a scazut prea mult si mai dam la cuptor pentru circa 30 de minute.
Intre timp pregatim sosul: punem intr-o tigaie la fiert, smantana impreuna cu nucile si cu prazul taiat bastonase de aproximativ 5 cm lungime. Lasam sa fiarba la foc mic, circa 15 minute, amestecand din cand in cand. Asezonam cu sare si piper dupa gust si transferam sosul intr-un bol. Cand este gata rulada, o lasam sa se raceasca, apoi o feliem si servim cu sosul de nuci si eventual, cu o salata verde cu lamaie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cocos in vin (Coq au vin)
Bucataras.RO

Cocos in vin (Coq au vin)

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

Cocos in vin (Coq au vin)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!