Osso bucco milanez

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
195 minute
Complexitate
ridicata
Osso bucco milanez

Ingrediente

  • 4 buc rasol vita
  • faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardeu gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin sec alb
  • circa 500 ml supa vita
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam bucatile de carne, le stergem cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina.
Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute(2-3)pe ambele parti.
Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie .
Separat ne ocupam de legume.
Le curatam pe fiecare in parte,le spalam si apoi le taiem...ceapa o taiem marunt,morcovul si pastarnacul ,rondele,ardeiul gras ,cubulete mai mari.
In vasul in care am rumenit carnea punem la calit ceapa,morcovul,pastarnacul si ardeiul gras.
Spre final adaugam si 2 catei de usturou taiati feliute subtiri.
Cand totul este bine calit adaugam vinul,foile de dafin si cateva boabe de piper.Lasam la fiert pana ce vinul se evapora.
Adaugam bucatile de carne rumenite,supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa 2 ore,2 ore si jumatate avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam.
Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici , pasta de rosii si patrunjelul verde tocat marunt.
La final trebuie sa avem o carne frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda usor de pe os.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Coaste de berbecut la punga
Bucataras.RO

Coaste de berbecut la punga

Din categoria, sa-mi fac si eu poftele, baietii mei nu mananca behaite.....acum ce sa zic, berbecutul asta era cam trecut de...

Coaste de berbecut la punga
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola