Navarin de tap

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
65 minute
Complexitate
medie
Navarin de tap

Ingrediente

  • 2,100 g carne de tap cu os (dupa dezosare au ramas cca. 800 g)
  • 350 g napi
  • 5 cartofi
  • 1 bouchet garni
  • 400 g fasole verde
  • 1/2 fenicul
  • 3 fire apio
  • 2 fire praz
  • 4 rosii
  • cativa catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 cana vin rosu
  • cca. 2 l supa de tap

Mod de preparare

Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare, si o lasam sa fiarba bine. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre timp, pregatim legumele: morcovul, prazul si apio le taiem rondele, rosiile si feniculul le taiem cubulete mici, cartofii si napii cuburi mai mari.Curatam si feliem usturoiul si pregatim bouchetul garni: legam o legatura de patrunjel, una de cimbru si 2 frunze de dafin, cu un siret de silicon sau cu sfoara. Dupa ce s-a racorit carnea, o scoatem de pe oase si o taiem bucatele. Incingem ulei intr-o cratita incapatoare si rumenim bucatelele de carne, circa 5 minute. Le scoatem si in grasimea ramasa, calim prazul, apoi adaugam rosiile si 2 linguri de ketchup, amestecam si punem si feliile de usturoi. Adaugam carnea si bagam cratita, fara capac, la cuptorul preincalzit pentru circa 5 minute. Repunem cratita pe aragaz la foc mediu, amestecam, adaugam supa de tap, potrivim de sare si piper si “aruncam” in cratita si buchetul garni. Dam iarasi la cuptor pentru circa o ora, cu capac de data aceasta. Dupa o ora, punem cratita pe foc mediu, scoatem buchetul garni, si adaugam legumele: feniculul, apio, morcovul, cartofii si napii si lasam sa fiarba pentru 15 minute. Punem si fasolea verde si mai lasam sa fiarba 20 de minute. Servim cu patrunjel tocat proaspat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)
Bucataras.RO

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)

Este o reteta foarte rapida, numai buna de pregatit atunci cand avem musafiri, dar si atunci cand se aduna familia la masa....

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!