Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc(iepuras)
  • 300 g mix de fasole
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran),o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • un borcanel mic de galbiori in saramura
  • marar verde
  • 1 galbenus
  • 2 scobitori de bambus
  • folie de aluminiu
  • 1 bucata de prapur de miel
  • 100 g afumatura
  • 1 lingurita de boia dulce
  • cateva boabe de piper colorat

Mod de preparare

Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii, fara a taia capetele, si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine. Ceapa se taie marunt, galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic afumatura taiata cubulete, fasolea, ceapa si galbiorii, se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta, dupa gust), piperul boabe. Se toarna un pahar de apa (sau vin, dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza scobitorile de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

sfat; pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca), adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Placinte cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinte cu branza si marar

Saptamina asta am tot poftit la dulciuri...ba la prajiturile lui Lavii, ba ale Doralindei, ba la placinta cu brinza a lui...

Placinte cu branza si marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola