Curcan cu sos curry

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Curcan cu sos curry

Ingrediente

  • - piept de curcan
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - o mana de spanac
  • - 1 lingura curry
  • - 1o lingura turmeric
  • - sos de soia
  • - sos de peste
  • - 1 conserva de lapte de cocos
  • - 2 morcovi
  • - 1 lingura de ghimbir
  • - 1 lingura zahar brun
  • - 2-3 ardei rosii
  • - o cutiuta de pasta de tomate
  • - 1 lingura otet balsamic
  • - 1-2 ardei chilly
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se incepe prin a se curata pieptul de curcan si restul legumelor.

Curcanul se taie cubulete, morcovii se taie fasii, ghimbirul se poate da pe razatoare- eu l-am taiat in fasii subtiri ca si usturoiul, spanacul se poate lasa intreg, daca nu sunt foarte mari frunzele, ceapa o taiati cum va place voua si va puneti wok-ul la incalzit.

In wok, puneti uleti de masline si adaugati ceapa, usturoiul si ghmbirul; lasati sa se caleasca pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti cu otet balsamic. Adaugati o lingura sos de soia, o lingurita sos de peste (nu mai mult deoarece are o aroma foarte puternica si vreti sa ramaneti in bucatarie pentru a termina mancarea), o lingura zahar brun, pasta de tomate, sare, piper, chilly, curry si turmeric. Amestecati bine, dupa care adaugati ardeii, morcovii si curcanul. In acest moment o sa vi se para ca se ard toate ingredintele, dar credeti-ma, lasati-le sa se caleasca la foc mediu si veti observa ca lasa lichid suficient.

Cand morcovii devin moi, dar nu fierti complet, adaugati laptele de cocos si amestecati. Lasati sa fiarba pana cand carnea e fiarta si mai luati un morcov din cand in cand sa verificati daca si ei sunt fierti. Laptele de cocos incepe sa arate ca un sos si nu ca o supa, asa va puteti da seama daca se apropie de final.

Cand toate sunt fierte, se pun intr-un bol peste orez natur fiert cu o jumatate de lamie si cu putina sare.

Daca va place sa mancati cu betisoare va rog sa indrazniti :) in cazul meu a durat o eternitate, astfel ca am trecut la furculita pentru ca imi era foame.

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt...

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!